ДПС номинира за евродепутат Елена Йончева

23-04-2024

 

От ДПС-Благоевград съобщиха, че в понеделник на заседанието на Областния съвет на партията е взето решение сред издигнатите за кандидати за членове на Европейския парламент да бъде и Елена Йончева. В настоящия европарламент тя е депутат от БСП в Групата на на Прогресивния алианс на социалистите и демократите.

„Приемам номинацията на ДПС като оценка за всичко, което съм свършила в Европейския парламент за България“, обясни Елена Йончева.

„Делян Пеевски ми се обади лично. Покани ме в сградата на Народното събрание. Той направи това предложение преди три дни. Казах, че трябва да помисля. Обясних, че ще приема, ако имам правото да отстоявам това, което съм отстоявала и досега“, подчерта тя.

Относно работата си в ЕП Йончева коментира:

'В Пакта за миграция за първи път ще има конкретни мерки, които да ограничат нелегалната миграция и ще осъществят контрол. Бях докладчик по медийния акт, който предоставя реална защита на журналистите от политическо преследване и цензура. Много трудно ще бъдат сваляни качествени журналистически публикации от социалните медии. Сайтове извън ЕС няма да могат да казват кога да свалят материал, оценката ще бъде европейска. Пробив имах и при законодателството срещу корупцията. Работя и по проект за превенция на каналджийството. Ако имам подкрепа и свободата да отстоявам темите си, бих приела номинация'.

В отговор на думите на Корнелия Нинова, че е зависима, Йончева попита от какво. 'Всичко, което съм правила в ЕП, показва, че нямам зависимости', заяви тя.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 04-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82822 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2865 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00413 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net